Skip to main content Skip to search

Bolagsvärdering

Varför värdera bolaget?

Syftet med en bolagsvärdering är att genom beräkningar försöka uppskatta värdet på ett företag, dess verksamhet och tillgångar. 

Det finns ett par tillfällen då en bolagsvärdering kan ha särskilt stor betydelse, exempelvis inför en stundande företagsavveckling, försäljning, bolagsdelning eller fusion där man skall gå samman med en konkurrent. Men även företagsledare, större investerare och andra aktieägare kan vara intresserade av att ta reda på vilket värde ett företag beräknas ha utifrån en fundamental analys.

Vad är mitt företag värt?

Hur mycket ditt företag kan tänkas vara värt beror på vad beräkningen avser. Det är möjligt att värdera materiella, immateriella och finansiella tillgångar eller välja att värdera omsättning, resultat, kassaflöde och vinst. Det är även möjligt att låta marknaden göra värderingen åt dig, genom att titta på tidigare försäljningar av likartade bolag eller helt enkelt lägga ut företaget för budgivning. Vilka värden som prioriteras avgör i slutändan till vilket pris företaget värderas. Vill du veta mer om hur du värderar ditt företag kan du läsa mer om det här. 

Vill du värdera ditt bolag?

Kontakta oss för en offert

Senaste blogginlägg

förmånsbil 2024

Förmånsbil – Allt du behöver veta

En förmånsbil utgör en bil som ägs eller leasas av företaget, vilket i detta fall är din arbetsgivare. Som anställd har du förmånen att använda bilen även för privata resor. När du använder bilen privat anses detta vara en  beskattningsbar

Läs mer
avvecka aktiebolag guide 2024

Avveckla aktiebolag – Guide 2024

Att avveckla ett aktiebolag (AB) i Sverige är en komplex och ofta tidskrävande process som kräver noggrann planering och genomförande. Oavsett om det är en förändring i affärsstrategin, ekonomiska överväganden eller andra faktorer, finns det flera metoder och strategier för

Läs mer
vad är en k10

Vad är en K10 blankett?

Dags att deklarera! För de allra flesta ägare i fåmansbolag ska k10 blankett användas som bilaga till den privata inkomstdeklarationen. I det här inlägget kommer vi gå igenom de vanligaste frågor och funderingar våra kunder brukar ha kring K10 blanketten. 

Läs mer
milersättning 2024 vilka belopp gäller

Milersättning 2024 – Vilka belopp gäller?

  För en problemfri deklaration och för att säkerställa avdrag är det avgörande att noga dokumentera alla tjänsteresor under året. Genom att registrera varje kilometer i en körjournal enligt Skatteverkets krav skapar du inte bara ekonomisk trygghet utan underlättar även

Läs mer
hur mycket ska jag fakturera

Hur mycket ska jag fakturera? – med kalkylator

Har det nya året fått dig att fundera på att utforska nya möjligheter, kanske satsa på drömmen om att vara egen konsult? Det är en spännande tanke. Men innan du lämnar tryggheten i anställningen, behöver du överväga några viktiga faktorer.

Läs mer